Airco plaatsing

img
img
Fresh Air Holland - Airco plaatsen

Airco laten plaatsen?

Bij Fresh Air Holland zijn we experts in het vakkundig plaatsen van airconditioning systemen. Onze ervaren technici zorgen voor een naadloze installatie, waarbij we uw behoeften en ruimte volledig in overweging nemen. We streven naar efficiëntie, kwaliteit en uw volledige tevredenheid bij elke installatie. Kies Fresh Air Holland voor een verfrissend binnenklimaat, op maat gemaakt voor uw comfort.

Proces van het plaatsen van een Airco

Het plaatsen van een airconditioningsysteem is een essentiële stap om comfortabel te kunnen genieten van uw binnenruimte, vooral tijdens warme zomers. Dit proces omvat de zorgvuldige installatie van zowel de binnen- als de buitenunit, waarbij de juiste locatie, elektrische aansluitingen en leidingen van groot belang zijn. Na montage volgen uitvoerige tests om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal functioneert, waarna de eigenaar instructies ontvangt voor het gebruik en het onderhoud van de airco. Een professionele installatie garandeert een efficiënte werking en maximaal comfort gedurende vele jaren.

1. Inspectie en Planning

Een professionele installateur begint met een grondige inspectie van de installatielocatie. Dit omvat het bepalen van de beste locatie voor zowel de binnen- als de buitenunit.

De installateur zal de elektrische bedrading en de stroomvoorziening beoordelen om ervoor te zorgen dat deze geschikt zijn voor de airco.

2. Voorbereiding

De installateur bereidt de locatie voor door gaten te boren voor leidingen en montagematerialen.

Voor een split-systeem worden wandsteunen geïnstalleerd om de buitenunit te ondersteunen.

 

3. Montage Binnenunit

De binnenunit, die meestal aan de muur of aan het plafond wordt gemonteerd, wordt stevig bevestigd op de vooraf bepaalde locatie.

De installateur sluit de leidingen voor koelvloeistof en de afvoerleiding aan op de binnenunit.

 

4. Montage Buitenunit

De buitenunit wordt op de vooraf voorbereide locatie geplaatst en veilig vastgezet.

De installateur sluit de koelleidingen, elektrische bedrading en afvoerleidingen aan op de buitenunit.

 

5. Aansluitingen

De installateur sluit de binnen- en buitenunits aan op het elektriciteitsnet. Dit omvat het aansluiten van de juiste elektrische kabels en het installeren van een aparte stroomonderbreker of zekering voor de airco.

 

6. Testen

Nadat de montage is voltooid, voert de installateur een reeks tests uit om ervoor te zorgen dat het systeem correct werkt.

De installateur controleert de luchtstroom, koelvermogen en de algehele werking van de airco.

img

Wat zijn de voordelen?

Het laten plaatsen van een airconditioningsysteem door professionele installateurs biedt verschillende voordelen:

Deskundigheid en Ervaring:

Professionele installateurs beschikken over de kennis en ervaring om de airco correct te plaatsen, rekening houdend met de juiste locatie, leidingen en elektrische aansluitingen.

Optimale Prestaties

Een professionele installatie zorgt ervoor dat het systeem optimaal presteert. Dit betekent een efficiëntere werking, wat resulteert in lagere energiekosten en een beter comfortniveau.

Garantiebehoud

Veel airco-fabrikanten vereisen professionele installatie om de garantie te behouden. Als u zelf installeert en er treedt een probleem op, kan dit de garantie ongeldig maken.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag
een vrijblijvende offerte?

    captcha